ZESTAW MENU ŚWIĄTECZNEGO:
Przekąski zimne każda pozycja 70g/os
·Rolada rybna z żurawiną w galarecie
·Mintaj Marynowany w zalewie winnej z chrupiącymi warzywami
·Roladki ze schabu faszerowane musem serowo-porowym
·Półmisek wędzonych specjałów ( szynka, schab ze śliwką,
karkówka, boczek) z sosem tatarskim
·Śledzik w oleju z cebulką
·Swojski pasztet z konfiturą z czerwonej cebuli
·Sałatka jarzynowa z majonezem wegańskim
·Sałatka śledziowa warstwowa z burakiem
Dania Główne
·Zupa grzybowa z domowymi łazankami 300ml/os lub barszcz czerwony z malinami 300ml
·Karp w delikatnym sosie chrzanowym z kapustą wigilijną (100g/os ryba, 60g/kapusta)
·Szynka pieczona w pomarańczach z goździkami w sosie własnym z kluskami śląskimi i z warzywami korzennymi(100g/os schab, 60g/os pieczone warzywa korzenne, 120g/os kluski śląskie)
MENU DODATKOWE:
-Pierogi z mięsem – 45zł/kg
-Pierogi z kapustą i grzybami -40zł/kg
-Tort bezowy ( 1 szt ok 1.5kg) – 160zł
-Sernik z polewą krówkową – 60zł kg
-Makowiec jabłkowy z orzechową kruszonką- 60zł kg
-Piernik z konfiturą śliwkową i czekoladową polewą- 55zł kg
-Babeczki czekoladowo-korzenne 5szt/ 30zł
Zestaw menu świątecznego 129 zł/os
Zamówienia przyjmujemy do 22.12.2021 i realizujemy z odbiorem osobistym.
Catering jest przygotowany na jednorazowych naczyniach, dania gorące do samodzielnego podgrzania